Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu nr 542. Koszty generowane przez choroby alergiczne : Praca zbiorowa

Tytuł :
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu nr 542. Koszty generowane przez choroby alergiczne : Praca zbiorowa
Tematy :
Publikacje darmowe
Słowa kluczowe :
bioekonomia
choroby alergiczne
produkty bezglutenowe
Pokaż więcej
Data publikacji :
2018
ISBN, ISSN :
23920041
Opis fizyczny :
223 s.
Język :
polski
Linki :
Spis treści
Dostawca treści :
IBUK Libra
 
Książka
  Przejdź do źródła

Przed Państwem już czwarta edycja wybranych prac przygotowanych przez uczestników konferencji Wkraczając w Świat Nauki 2018. Publikacja zawiera zbiór artykułów naukowych poruszających rozmaite zagadnienia i problemy z obszaru nauk przyrodniczych i bioekonomii. W tym numerze czytelnicy znajdą m.in. opracowanie dotyczące charakterystyki kosztów generowanych przez choroby alergiczne, próbę odpowiedzi na pytania, czy zastosowanie mąk bezglutenowych wpływa na jakość ciasta biszkoptowo-tłuszczowego oraz czy wykorzystanie transglutaminazy poprawia jakość produktów bezglutenowych. Autorzy zaproponowali także wykorzystanie makuchów do produkcji batonów oraz drożdży gorzelniczych i piwnych jako dodatku do wytwarzania mieszanek pełnoporcjowych stosowanych w żywieniu kurcząt rzeźnych. W przedstawianych opracowaniach analizowano, jakie związki chemiczne w piwie wpływają na odczucia konsumentów, porównywano jakość sensoryczną piw domowych i komercyjnych. Rozważano także, czy wysiłek fizyczny ma wpływ na percepcję napojów izotonicznych o smaku pomarańczowym i cytrynowym. Dokonano oceny poziomu wiedzy i zachowań żywieniowych osób chorych na cukrzycę oraz charakterystyki nienasyconych kwasów tłuszczowych obecnych w rybach.


Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies