LDR 02959cam#a2200457#i#4500
001 3683100150006
003 CHORZ WSB
005 20201028110918.8
008 120924s2012####pl#||||gr||||#00|#0#pol#d
020 %a 9788301163204
035 %a (CHO)73568
040 %a WSB_CHO %c WSB_CHO %b pol %e PNN %d CHORZ WSB
041 1 # %a pol %h pol
080 # %a 64
090 1 %2 CHORZ WSB %a 15.E
100 1 %a Gawęcki, Jan %e Redaktor
245 0 0 %a Żywienie człowieka: %b podstawy nauki o żywieniu / %c redaktor Jan Gawęcki.
260 # %a Warszawa : %b Wydawnictwo Naukowe PWN, %c 2012.
300 %a 559 stron: %b ilustracje; %c 25 cm.
520 8 %a WSTĘP
Gawęcki J.: Człowiek i jego pokarm
Berger S.: Historia nauki o żywieniu
Berger S.: Cele i zadania nauki o żywieniu
Berger S., Świstak E.: Problemy żywieniowe Polski i świata. Organizacje międzynarodowe
520 8 %a II. ELEMENTY FIZJOLOGII ŻYWIENIA:
Grzymisławski M.: Budowa układów związanych z przyswajaniem pokarmu
Gawęcki J.: Spożywanie pokarmu – mechanizmy regulacyjne
Gawęcki J.: Trawienie i wchłanianie
Keller J.S.: Katabolizm i anabolizm
520 8 %a III. ENERGIA I SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
Jeszka J.: Energia
Cichon R., Wądołowska L.: Węglowodany
Ziemiański Ś., Gawęcki J.: Tłuszcze
Hryniewiecki L., Roszkowski W.: Białka
Brzozowska A.: Składniki mineralne
Wartanowicz M., Gronowska-Senger A.: Witaminy
520 8 %a IV. ŻYWNOŚĆ – WARTOŚĆ ODŻYWCZA I BEZPIECZEŃSTWO:
Gawęcki J., Woźniewicz M.: Produkty spożywcze jako źródło składników odżywczych
Gawęcki J., Roszkowski W.: Wskaźniki charakteryzujące wartość odżywczą żywności
Cichon R., Wądołowska L.: Zmiany wartości odżywczej podczas przechowywania i przetwarzania żywności
Gawęcki J.: Wzbogacanie żywności
Kunachowicz H., Gawęcki J., Woźniewicz M.: Tabele składu i wartości odżywczych żywności oraz informacja żywieniowa na opakowaniu
Gertig H.: Dodatki do żywności
Gertig H.: Substancje zanieczyszczające i antyodżywcze
520 8 %a V. RACJONALIZACJA I OCENA ŻYWIENIA LUDNOŚCI:
Szyfter K.: Żywienie a informacja genetyczna człowieka
Roszkowski W.: Normy żywieniowe
Jeszka J., Kołłajtis-Dołowy A.: Planowanie żywienia
Gronowska-Senger A.: Ocena wyżywienia
Charzewska J.: Ocena stanu odżywienia
650 9 %a Żywienie
650 9 %a Żywność
650 9 %a Fizjologia
650 9 %a Trawienie
650 9 %a Katabolizm
650 9 %a Anabolizm
650 9 %a Energia
650 9 %a Węglowodany
650 9 %a Tłuszcz
650 9 %a Białko
650 9 %a Witaminy
650 9 %a Produkty spożywcze
650 9 %a Wartość odżywcza
650 9 %a Normy żywieniowe
856 4 0 %u https://prolib.chorzow.wsb.pl/cgi-bin/wspd_cgi.sh/wo_ropis.p?IDRek=3683100150006 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-01-16320-4
999 %b prolib (08/06/2020) %y 2012 %c pwegrzyn (28/10/2020 ; 000, 040, 090+, 100+, 245, 300, 500-, 504-, 520+, 700-, 920)
WSTĘP
Gawęcki J.: Człowiek i jego pokarm
Berger S.: Historia nauki o żywieniu
Berger S.: Cele i zadania nauki o żywieniu
Berger S., Świstak E.: Problemy żywieniowe Polski i świata. Organizacje międzynarodowe
II. ELEMENTY FIZJOLOGII ŻYWIENIA:
Grzymisławski M.: Budowa układów związanych z przyswajaniem pokarmu
Gawęcki J.: Spożywanie pokarmu – mechanizmy regulacyjne
Gawęcki J.: Trawienie i wchłanianie
Keller J.S.: Katabolizm i anabolizm
III. ENERGIA I SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
Jeszka J.: Energia
Cichon R., Wądołowska L.: Węglowodany
Ziemiański Ś., Gawęcki J.: Tłuszcze
Hryniewiecki L., Roszkowski W.: Białka
Brzozowska A.: Składniki mineralne
Wartanowicz M., Gronowska-Senger A.: Witaminy
IV. ŻYWNOŚĆ – WARTOŚĆ ODŻYWCZA I BEZPIECZEŃSTWO:
Gawęcki J., Woźniewicz M.: Produkty spożywcze jako źródło składników odżywczych
Gawęcki J., Roszkowski W.: Wskaźniki charakteryzujące wartość odżywczą żywności
Cichon R., Wądołowska L.: Zmiany wartości odżywczej podczas przechowywania i przetwarzania żywności
Gawęcki J.: Wzbogacanie żywności
Kunachowicz H., Gawęcki J., Woźniewicz M.: Tabele składu i wartości odżywczych żywności oraz informacja żywieniowa na opakowaniu
Gertig H.: Dodatki do żywności
Gertig H.: Substancje zanieczyszczające i antyodżywcze
V. RACJONALIZACJA I OCENA ŻYWIENIA LUDNOŚCI:
Szyfter K.: Żywienie a informacja genetyczna człowieka
Roszkowski W.: Normy żywieniowe
Jeszka J., Kołłajtis-Dołowy A.: Planowanie żywienia
Gronowska-Senger A.: Ocena wyżywienia
Charzewska J.: Ocena stanu odżywienia
Informacja
Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów - zaloguj się!
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
W koszyku znajdują się zamówienia
W koszyku znajdują się zamówienia do wysłania. Czy chcesz wysłać je do realizacji?