Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula : Vistula Scientific Quarterly :nr 2(52)/2017

Tytuł pełny :
Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula : Vistula Scientific Quarterly :nr 2(52)/2017 / redaktor naczelny Jan Fazlagić
Współtwórcy :
Fazlagić, Jan. Redaktor
Wydawca :
Warszawa : Akademia Finansów i Biznesu Vistula
Rok wydania :
2017
Seria :
2084-4689 ; Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula nr 2(52)/2017 kwiecień-czerwiec
Zawartość serii :
2084-4689 ; Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula nr 2(52)/2017 kwiecień-czerwiec
Opis fizyczny :
309 stron : ilustracje ; 24 cm
Uwagi :
Ekonomia Kotyński J.: Rozwój polskiej gospodarki w latach 2015-2018 na tle międzynarodowym Błaszczuk D.J., Sawicki J.: Econometric Analysis of the External Financial Stability of the Visegrad Countries and Ukraine Zykova O.: Dilemma of Dollarization of the Ukrainian Economy under Conditions of Globalisation: Analytical Issues Radomska E.: DCFTA – umowa o strefie wolnego handlu Ukrainy z Unią Europejską – szanse, zagrożenia, wyzwania Kutsmus N., Kovalchuk O., Dankevysh V.: Agricultural Development in Ukraine: Institutional Changes and Socio-Economical Results Maliszewska M.: Działalność gospodarcza w Polsce i na Ukrainie Hryniewicka M.: The Competitiveness of Polish Enterprises in Comparison to Neighbouring Countries in the Area of Doing Business Smus T.R.: Sources of Support and Funding Innovative Start-ups. International solutions Mościbrodzka K.: Potencjał gospodarczy a rozwój start-upów i MSP w Polsce i na Ukrainie Nesterenko S., Kutlina I.Y., Montrin I.I: Start-up Projects in the Development of Small Business in Ukraine Wiśniewska A.M.: Perspektywy rozwoju turystyki biznesowej dla Ukrainy Plebańska M.: Realizacja wdrożenia strategii cyfrowej szkoły na przykładzie projektu Strategia dla Edukacji na Nowo z TIK w tle Knap-Stefaniuk A.: Wyzwania we współczesnej edukacji – znaczenie wiedzy z zakresu psychologii rozwojowej, nowe role nauczyciela i kształcenie dorosłych Smogorzewski K.: Sprawozdanie z konferencji pt. Siła we współczesnych stosunkach międzynarodowych Dietetyka Czarniecka-Skubina E., Głuchowski A., Nowak D.: Systemy technologiczne produkcji potraw stosowane w żywieniu zbiorowym Grzebisz N.: Żywność funkcjonalna w diecie sportowców Janczar-Smuga M., Gondek E.: Wpływ dodatku preparatów zawierających inulinę na cechy sensoryczne wybranych produktów żywnościowych Jaworski M., Adamus M.: The Role of Health-Related Suggestibility and Sense of Responsibility for Health in Student’s Emotional Eating Kucharska A., Wiski M., Sińska B., Panczyk M.: Zwyczaje związane z zakupami w sklepach szkolnych oraz opinie uczniów na temat zmian w ich asortymencie po wprowadzeniu Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku dotyczącego żywienia w placówkach oświatowych Owczarek K., Jaworski M.: Difficult Situations in the Profession of a Dietitian-Therapist Jedlińska A., Witrowa-Rajchert D.: Różnorodność środków aromatyzujących, ich skład chemiczny a zapis na etykietach
Bibliografia przy rozdziałach
Temat :
Gospodarka polska
Analiza ekonometryczna
Ekonomia
Ukraina
Unia Eurpejska
Strefa wolnego handlu
Gospodarka Ukrainy
Start-up
MSP
Małe i średnie przedsiębiorstwa
Turystyka biznesowa
Cyfryzacja szkół
Strategia dla Edukacji na Nowo
Rozwój szkolnictwa
Stosunki międzynarodowe
Dietetyka
Żywienie zbiorowe
Żywność funkcjonalna
Produkcja żywności
Zwyczaje żywieniowe
Książka
LDR     04173nam#a2200469#i#4500
001     3683100141228
003     CHORZ WSB
005     20200609000651.2
008     180705s2017####xxu|||||#||||#00|#0#eng#d
035     %a (CHO)85890
040     %a WSB_CHO %b pol %c WSB_CHO %e PNN
041 1 # %a pol %a eng %h pol
245 0 0 %a Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula : %b Vistula Scientific Quarterly :nr 2(52)/2017 / %c redaktor naczelny Jan Fazlagić.
260 #   %a Warszawa : %b Akademia Finansów i Biznesu Vistula, %c 2017.
300     %a 309 stron : %b ilustracje ; %c 24 cm.
490 1   %x 2084-4689 ; %a Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula %v nr 2(52)/2017 kwiecień-czerwiec
500     %a Ekonomia
Kotyński J.: Rozwój polskiej gospodarki w latach 2015-2018 na tle międzynarodowym
Błaszczuk D.J., Sawicki J.: Econometric Analysis of the External Financial Stability of the Visegrad Countries and Ukraine
Zykova O.: Dilemma of Dollarization of the Ukrainian Economy under Conditions of Globalisation: Analytical Issues
Radomska E.: DCFTA – umowa o strefie wolnego handlu Ukrainy z Unią Europejską – szanse, zagrożenia, wyzwania
Kutsmus N., Kovalchuk O., Dankevysh V.: Agricultural Development in Ukraine: Institutional Changes and Socio-Economical Results
Maliszewska M.: Działalność gospodarcza w Polsce i na Ukrainie
Hryniewicka M.: The Competitiveness of Polish Enterprises in Comparison to Neighbouring Countries in the Area of Doing Business
Smus T.R.: Sources of Support and Funding Innovative Start-ups. International solutions
Mościbrodzka K.: Potencjał gospodarczy a rozwój start-upów i MSP w Polsce i na Ukrainie
Nesterenko S., Kutlina I.Y., Montrin I.I: Start-up Projects in the Development of Small Business in Ukraine 
Wiśniewska A.M.: Perspektywy rozwoju turystyki biznesowej dla Ukrainy
Plebańska M.: Realizacja wdrożenia strategii cyfrowej szkoły na przykładzie projektu Strategia dla Edukacji na Nowo z TIK w tle
Knap-Stefaniuk A.: Wyzwania we współczesnej edukacji – znaczenie wiedzy z zakresu psychologii rozwojowej, nowe role nauczyciela i kształcenie dorosłych
Smogorzewski K.: Sprawozdanie z konferencji pt. Siła we współczesnych stosunkach międzynarodowych
Dietetyka
Czarniecka-Skubina E., Głuchowski A., Nowak D.: Systemy technologiczne produkcji potraw stosowane w żywieniu zbiorowym
Grzebisz N.: Żywność funkcjonalna w diecie sportowców
Janczar-Smuga M., Gondek E.: Wpływ dodatku preparatów zawierających inulinę na cechy sensoryczne wybranych produktów żywnościowych
Jaworski M., Adamus M.: The Role of Health-Related Suggestibility and Sense of Responsibility for Health in Student’s Emotional Eating
Kucharska A., Wiski M., Sińska B., Panczyk M.: Zwyczaje związane z zakupami w sklepach szkolnych oraz opinie uczniów na temat zmian w ich asortymencie po wprowadzeniu Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku dotyczącego żywienia w placówkach oświatowych
Owczarek K., Jaworski M.: Difficult Situations in the Profession of a Dietitian-Therapist 
Jedlińska A., Witrowa-Rajchert D.: Różnorodność środków aromatyzujących, ich skład chemiczny a zapis na etykietach
504     %a Bibliografia przy rozdziałach
650   9 %a Gospodarka polska
650   9 %a Analiza ekonometryczna
650   9 %a Ekonomia
650   9 %a Ukraina
650   9 %a Unia Eurpejska
650   9 %a Strefa wolnego handlu
650   9 %a Gospodarka Ukrainy
650   9 %a Start-up
650   9 %a MSP
650   9 %a Małe i średnie przedsiębiorstwa
650   9 %a Turystyka biznesowa
650   9 %a Cyfryzacja szkół
650   9 %a Strategia dla Edukacji na Nowo
650   9 %a Rozwój szkolnictwa
650   9 %a Stosunki międzynarodowe
650   9 %a Dietetyka
650   9 %a Żywienie zbiorowe
650   9 %a Żywność funkcjonalna
650   9 %a Produkcja żywności
650   9 %a Zwyczaje żywieniowe
700 1   %a Fazlagić, Jan. %e Redaktor
830   0 %x 2084-4689 ; %a Kwartalnik Naukowy Uczelni Vistula %v nr 2(52)/2017 kwiecień-czerwiec
856 4 0 %u https://prolib.chorzow.wsb.pl/cgi-bin/wspd_cgi.sh/wo_ropis.p?IDRek=3683100141228 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
999     %b prolib (08/06/2020) %y 2017 


Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Położenie :
Wypożyczalnia W 17.A
Nr inwentarza :
851 38987
Obsługiwane agendy :
Wyświetl listę
Położenie :
Wypożyczalnia W 17.A
Nr inwentarza :
851 38813
Obsługiwane agendy :
Wyświetl listę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies