Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula : nr 54(3) 2017 maj-czerwiec : Turystyka III

Tytuł pełny :
Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula : nr 54(3) 2017 maj-czerwiec : Turystyka III / redaktor naczelny Jan Fazlagić
Wariant tytułu :
Vistula University Working Paper
Autorzy :
Fazlagić, Jan
Wydawca :
Warszawa : Akademia Finansów i Biznesu Vistula
Rok wydania :
2017
Seria :
2353-2688 ; Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula nr 54(3) 2017 maj-czerwiec
Zawartość serii :
2353-2688 ; Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula nr 54(3) 2017 maj-czerwiec
Opis fizyczny :
276 stron : ilustracje ; 24 cm
Uwagi :
Koskowski M., Dominik P.: Żywność tradycyjna w kulturze i turystyce Jaworski M., Fabisiak A.: Psychospołeczne determinanty wyboru żywności Ceglińska A.: Znaczenie pieczywa w codziennym życiu człowieka Mazur A.: Zapomniany świat dawnego mistycyzmu, czyli o znaczeniu jedzenia w religiach świata Jaworski M., Dominik P.: Kontekst przyrodniczy powstania tradycyjnych produktów kulinarnych jako wartość dla turystyki kulturalnej Ołubiec-Opatowska E., Czarniecka-Skubina E.: Żywieniowe tradycje świąteczne – dawniej i współcześnie Tomczyk-Skubina E.: Turystyka kulinarna – strawa dla ducha i ciała. Turystyczne sacrum i profanum Woźniak M., Batyk I.M.: Szlaki kulinarne jako forma konkurencyjności oferty turystycznej Fabisiak A., Jaworski M.: Kuchnia polska jako element uatrakcyjnienia oferty turystycznej Wiźniczko M., Orłowski D.: Wydarzenia jako urozmaicona forma turystyki kulinarnej na przykładzie Festiwalu „Europa na widelcu” we Wrocławiu Geise P.: Kulinaria – atrakcją turystyczną? Tak, ale ... Oferta z zakresu turystyki kulinarnej w turystycznej prasie branżowej – przykład niemiecki Czarniecka-Skubina E., Pielak M.: Żywność tradycyjna versus żywność wytwarzana przy zastosowaniu nowoczesnych technologii Orłowski D., Woźniczko M.: Europejskie muzea produktów żywnościowych i ich znaczenie w turystyce kulinarnej Batyk I.M., Woźniak M., Kuryło J.: Rybne produkty regionalne w opinii studentów Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie Antosik K.: Wartość odżywcza żywności tradycyjnej Grochowicz J., Dominik P., Fabisiak A.: Możliwości wykorzystania żywności naturalnej jako efekt ogólnoświatowego trendu w zakresie zapotrzebowania na żywność prozdrowotną Chmiel A.: Turystyka wypoczynkowa i wędrowna w działalności Stowarzyszenia „Rodzina Wojskowa” w latach 1925-1939 Błaszczyk E.: Wybrane aspekty zorganizowanej turystyki dzieci i młodzieży szkolnej w Polsce
Bibliografia przy rozdziałach
Temat :
Turystyka
Żywność
Żywność tradycyjna
Tradycja
Kultura
Dziedzictwo kulturowe
Emocje
Pieczywo
Zboża
Dieta
Religie świata
Mistycyzm
Jedzenie
Agroturystyka
Turystyka kulturalna
Turystyka przyrodnicza
Produkty tradycyjne
Slow Food
Tradycje świąteczne
Turystyka kulinarna
Dziedzictwo kulinarne
Małopolska
Małopolska Trasa Smakoszy
Szlaki kulinarne
Produkty regionalne
Kuchnia polska
Kuchnie świata
Festiwal 'Europa na Widelcu'
Wrocław
Biura podróży
Niemcy
Muzeum kulinarne
Produkty żywnościowe
Atrakcje turystyczne
Europa
Rybne produkty regionalne
Studenci
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski
Olsztyn
Zdowie
Składniki odżywcze
Konsument
Żywność naturalna
Stowarzyszenie 'Rodzina Wojskowa'
Turystyka wypoczynkowa
Turystyka wędrowna
Kolonie
Turystyka młodzieżowa
Turystyka dzieci
Wycieczki szkolne
Aktywność turytyczno-krajoznawcza
Psychologia
Książka
LDR     04723nam#a2200865#i#4500
001     3683100134318
003     CHORZ WSB
005     20200629202855.6
008     180709s2017####xxu|||||#||||#00|#0#eng#d
035     %a (CHO)85900
040     %a WSB_CHO %b pol %c WSB_CHO %e PNN
041 1 # %a pol %h pol
245 0 0 %a Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula : %b nr 54(3) 2017 maj-czerwiec : Turystyka III / %c redaktor naczelny Jan Fazlagić.
246 1 # %a Vistula University Working Paper /
260 #   %a Warszawa : %b Akademia Finansów i Biznesu Vistula, %c 2017.
300     %a 276 stron : %b ilustracje ; %c 24 cm.
490 1   %x 2353-2688 ; %a Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula %v nr 54(3) 2017 maj-czerwiec
500     %a Koskowski M., Dominik P.: Żywność tradycyjna w kulturze i turystyce
Jaworski M.,  Fabisiak A.: Psychospołeczne determinanty wyboru żywności
Ceglińska A.: Znaczenie pieczywa w codziennym życiu człowieka
Mazur A.: Zapomniany świat dawnego mistycyzmu, czyli o znaczeniu jedzenia w religiach świata
Jaworski M., Dominik P.: Kontekst przyrodniczy powstania tradycyjnych produktów kulinarnych jako wartość dla turystyki kulturalnej
Ołubiec-Opatowska E., Czarniecka-Skubina E.: Żywieniowe tradycje świąteczne – dawniej i współcześnie
Tomczyk-Skubina E.: Turystyka kulinarna – strawa dla ducha i ciała. Turystyczne sacrum i profanum
Woźniak M., Batyk I.M.: Szlaki kulinarne jako forma konkurencyjności oferty turystycznej
Fabisiak A., Jaworski M.: Kuchnia polska jako element uatrakcyjnienia oferty turystycznej
Wiźniczko M., Orłowski D.: Wydarzenia jako urozmaicona forma turystyki kulinarnej na przykładzie Festiwalu „Europa na widelcu” we Wrocławiu 
Geise P.: Kulinaria – atrakcją turystyczną? Tak, ale ... Oferta z zakresu turystyki kulinarnej w turystycznej prasie branżowej – przykład niemiecki
Czarniecka-Skubina E., Pielak M.: Żywność tradycyjna versus żywność wytwarzana przy zastosowaniu nowoczesnych technologii
Orłowski D., Woźniczko M.: Europejskie muzea produktów żywnościowych i ich znaczenie w turystyce kulinarnej
Batyk I.M., Woźniak M., Kuryło J.: Rybne produkty regionalne w opinii studentów Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie 
Antosik K.: Wartość odżywcza żywności tradycyjnej
Grochowicz J., Dominik P., Fabisiak A.: Możliwości wykorzystania żywności naturalnej jako efekt ogólnoświatowego trendu w zakresie zapotrzebowania na żywność prozdrowotną
Chmiel A.: Turystyka wypoczynkowa i wędrowna w działalności Stowarzyszenia „Rodzina Wojskowa” w latach 1925-1939 
Błaszczyk E.: Wybrane aspekty zorganizowanej turystyki dzieci i młodzieży szkolnej w Polsce
504     %a Bibliografia przy rozdziałach.
650   9 %a Turystyka
650   9 %a Żywność
650   9 %a Żywność tradycyjna
650   9 %a Tradycja
650   9 %a Kultura
650   9 %a Dziedzictwo kulturowe
650   9 %a Emocje
650   9 %a Pieczywo
650   9 %a Zboża
650   9 %a Dieta
650   9 %a Religie świata
650   9 %a Mistycyzm
650   9 %a Jedzenie
650   9 %a Agroturystyka
650   9 %a Turystyka kulturalna
650   9 %a Turystyka przyrodnicza
650   9 %a Produkty tradycyjne
650   9 %a Slow Food
650   9 %a Tradycje świąteczne
650   9 %a Turystyka kulinarna
650   9 %a Dziedzictwo kulinarne
650   9 %a Małopolska
650   9 %a Małopolska Trasa Smakoszy
650   9 %a Szlaki kulinarne
650   9 %a Produkty regionalne
650   9 %a Kuchnia polska
650   9 %a Kuchnie świata
650   9 %a Festiwal 'Europa na Widelcu'
650   9 %a Wrocław
650   9 %a Biura podróży
650   9 %a Niemcy
650   9 %a Muzeum kulinarne
650   9 %a Produkty żywnościowe
650   9 %a Atrakcje turystyczne
650   9 %a Europa
650   9 %a Rybne produkty regionalne
650   9 %a Studenci
650   9 %a Uniwersytet Warmińsko-Mazurski
650   9 %a Olsztyn
650   9 %a Zdowie
650   9 %a Składniki odżywcze
650   9 %a Konsument
650   9 %a Żywność naturalna
650   9 %a Stowarzyszenie 'Rodzina Wojskowa'
650   9 %a Turystyka wypoczynkowa
650   9 %a Turystyka wędrowna
650   9 %a Kolonie
650   9 %a Turystyka młodzieżowa
650   9 %a Turystyka dzieci
650   9 %a Wycieczki szkolne
650   9 %a Aktywność turytyczno-krajoznawcza
650   9 %a Psychologia
700 1   %a Fazlagić, Jan.
830   0 %x 2353-2688 ; %a Zeszyty Naukowe Uczelni Vistula %v nr 54(3) 2017 maj-czerwiec
856 4 0 %u https://prolib.chorzow.wsb.pl/cgi-bin/wspd_cgi.sh/wo_ropis.p?IDRek=3683100134318 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
999     %b prolib (08/06/2020) %y 2017 %c pwegrzyn (18/06/2020 ; 650) %c prolib (18/06/2020 ; 650) 


Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Położenie :
Wypożyczalnia W 15.C
Nr inwentarza :
851 38806
Obsługiwane agendy :
Wyświetl listę

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies